Jag fick recept på "Snoddas" från Ida och bakade en stor plåt! Nu är frysen fullastad med kakor! Hi hi! Här kommer receptet (ommodifierat för att matcha mig!)
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr:
100 g smör eller margarin
6 msk starkt kaffe
3 msk kakao
6 tsk vaniljsocker
9 dl florsocker
Garnering:
1-2 dl strössel
Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda bakpulver, vaniljsocker och kakao, tillsätt. Vispa snabbt ihop med elvisp. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Bred ut smeten på bakplåtspapper eller bröad form (ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant). Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren. Smält smör eller margarin i micro eller kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Bred den varma glasyren över den avsvalnade kakan, medan glasyren fortfarande är varm. Strössla! Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr:
100 g smör eller margarin
6 msk starkt kaffe
3 msk kakao
6 tsk vaniljsocker
9 dl florsocker
Garnering:
1-2 dl strössel
Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda bakpulver, vaniljsocker och kakao, tillsätt. Vispa snabbt ihop med elvisp. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Bred ut smeten på bakplåtspapper eller bröad form (ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant). Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren. Smält smör eller margarin i micro eller kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Bred den varma glasyren över den avsvalnade kakan, medan glasyren fortfarande är varm. Strössla! Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Jag har fått frågor om åsnan jag pysslat med, men sagt att det fattas vissa delar och att hon därför inte kommer i bloggen på ett tag. Åsnan som fått namnet Gerd har redan lärt sig sitt och stilar här framför kameran, så nu kan jag inte låta bli att lägga in några bilder på svanslösa Gerd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar